Historiku i "Heineken"


Në vitin 1873 një sipërmarrës i ri, i quajtur Gerard Heineken zbuloni pasionin e tij për prodhimin e birrës. Kështu, ai bleu një pjesë toke, ku sot është qendra e Amsterdamit, ndërtoi një fabrikë birre dhe nisi punën për të përfunduar recetën për atë që së shpejti do të bëhej birra e madhe e parë "e cilësisë së lartë" në Holandë. Fjala u përhap me shpejtësi dhe emri "Heineken", i stampuar në çdo shishe, u bë simboli kombëtar i cilësisë. Përgjatë 140 viteve vijuese, fabrika e tij e birrës u zgjerua dhe fëmijët e nipërit e Gerard eksploruan botë të reja, por emri në shishe mbeti gjithmonë i njëjti. Sot, katër gjenerata më vonë, ata janë ende të pasionuar për prodhimin e birrës së vërtetë me cilësi të lartë. Megjithatë, kur emri i familjes tënde vihet në pikëpyetje, shqetësoheni pak më tepër.

Në zemër të suksesit të "Heineken" qëndrojnë përbërës të pastër dhe natyralë: maja elbi, ujë, luvër dhe një përbërës tjetër i vogël por i rëndësishëm, i quajtur maja "A". Majaja "A", unike e "Heineken", është përgjegjëse për shijen e pasur e të balancuar dhe për nuancën e hollë të shijes së frutave që ka dalluar çdo "Heineken" që nga shekulli i 19-të. Me kalimin e viteve, mjeshtrit tanë të prodhimit të birrës vazhduan të përsosin mjeshtërinë e tyre. Ne mësuan se fermentimi i birrës në fuçi horizontale në vend të fuçive standarde vertikale të fabrikës, krijon presionin e përkryer për majanë "A". Kjo është ajo çfarë i jep çdo birre "Heineken" shijen karakteristike, të balancuar e të pasur. Gjithashtu, ne mësuam se për të prodhuar një birrë të bukur bionde duhen 28 ditë. Sigurisht, është shumë më gjatë se mesatarja, por preferojmë më mirë të durojmë se të bëjmë kompromis me cilësinë.

Janë bërë 140 vite tashmë, që kur "Heineken" mund të konsiderohej punishte e vogël. Dhe ndërsa jemi krenarë që 25 milionë "Heineken" shërbehen çdo ditë në 192 shtete, nuk kemi harruar asnjëherë se cilësia nuk matet në përmasat e markës, por në pastërtinë e birrës. Dhe ndërkohë që vazhdojmë të zgjerohemi në botë të tjera, përpjekja e paepur e Gerard për cilësi dhe përsosmëri, jeton ende në familjen "Heineken". Gëzuar!

Na ndiqni

Facebook Twitter YouTube