POGLEDAJTE

TV SPOT

[none]
[none]

PRAVI FRAJERI ZNAJU MJERU UŽIVAJ ODGOVORNO

Kao jedan od vodećih svjetskih proizvođača piva, predani smo korištenju naših brendova za jačanje pozitivne uloge piva uz odgovornu konzumaciju. U spotu karakterističnom za Heineken®, dotakli smo se teme umjerenosti na progresivan i relevantan način. Vjerujemo da pokazivanje pozitivnog ponašanja umjesto kritiziranja lošeg može pomoći promijeniti stav potrošača prema konzumiranju alkohola.
“Pravi frajeri znaju mjeru – uživaj odgovorno” je najnovija kampanja u desetogodišnjem programu HEINEKENA kojem je cilj promovirati umjereno konzumiranje alkohola. Po prvi put, Heineken® je postavio žene u srce svoje kampanje, potičući muškarce na umjereno uživanje u alkoholu, na vedar način. U fokusu kampanje je novi TV spot nazvan “The Hero” baziran na svevremenskoj pjesmi - klasiku Bonnie Tyler “Holding out for a Hero”.

Kampanja je lansirana u trenutku kada se primjećuje preokret u ponašanju potrošača. Istraživanja pokazuju da u svijetu jača trend umjerenosti.   Kampanja „Pravi frajeri znaju mjeru“ je kao dodatni poticaj muškarcima u pravom smjeru.
 Gianluca Di Tondo, globalni senior direktor za Heineken Brand u HEINEKENU, kaže: „Istraživanja pokazuju da su Heineken potrošači počeli obraćati pažnju na poruke o umjerenosti.  
Mijenjaju se, ali im je potreban dodatni poticaj – od onih koji su im bliski. Zato smo se fokusirali na žene i ono što je njima važno. Sada je umjerenost postala aktivni odabir potrošača.

Slijedite nas

Facebook Twitter YouTube